След публикацията на доклад за извършени , девет австралийски военнослужещи на възраст

...
 След публикацията на доклад за извършени , девет австралийски военнослужещи на възраст
Коментари Харесай

Самоубийства сред спецчастите в Австралия след публикуване на скандален доклад

 След обявата на доклад за осъществени, девет австралийски военнослужещи на възраст сред 20 и 50 години са се самоубили през последните три седмици, предава БГНЕС, базирайки се на задгранични медии.

Според публикуваното миналата седмица следствие, aвстралийските елитни спецчасти са екзекутирали незаконно 39 афганистански цивилни и затворници като част от ритуали за посвещаване. Засега няма доказателства, че бойците, отнели живота си, са имали отношение към закононарушенията в Афганистан. Психолозите обаче не изключват опцията самоубийствата да са били предизвикани от данните от следствието. Според консултанта по психическо здраве Нил Уолъс, някои от медийните изявления са сложили всички бойци под един знаменател и хората са не запомнили за презумпцията за невиновност. 

Разследването по отношение на изказванията за военни закононарушения стартира през 2015 година, две години откакто австралийските специфични елементи се изтеглят от Урузган, провинция Афганистан, напомня вестник ``Гардиън``. 19 души трябва да бъдат арестувани от австралийската федерална полиция, да се изплати обезщетение на фамилиите на жертвите и военните да създадат голям брой промени в редиците си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР